Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Μαγειρική

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Σύμφωνα με εγκυκλοπαίδεια η σημασία της λέξης είναι η εξής:η τέχνη της παρασκευής των φαγητών. Αυτή η τέχνη εμφανίστηκε από τα πολύ παλιά χρόνια, όταν οι πανάρχαιοι άνθρωποι, όπως ανακαλύφθηκε, στις σπηλιές που ζούσαν άναβαν φωτιά και έψηναν το κρέας. Το ψήσιμο του κρέατος πάνω στην φωτιά εξυπηρέτησε τις ανθρώπινες ανάγκες για πολλά χρόνια. Αργότερα, στη λιθική περίοδο, άρχισαν να χρησιμοποιούνται και σκεύη.

Ο όρος συνταγή ερμηνεύεται στο λεξικό ως οι οδηγίες για την Παρασκευή κάποιου γλυκού ή φαγητού.

1 σχόλιο: